ویبراتور چیست؟ انواع ویبراتور و راهنمای خرید
ویبراتور بتن از سری ابزار مورد استفاده در ساختمان سازی است. همانطور که از اسم این دستگاه مشخص است، وظیفه ویبراتور بتن لرزاندن و کوبیدن بتن به منظور حذف هوای حبس شده در آن است. در ادامه این مطلب به طور تخصصی تر کاربرد این ابزار را بیان خواهیم کرد و سپس راهنمای خرید و نکات لازمه برای استفاده از این دستگاه را در اختیارتان خواهیم گذاشت.
کاربرد ویبراتور بتن و دلیل ویبره زدن بتن چیست؟
ویبره زدن بتن از مراحل مهم و مورد توجه یک پروژه ساختمانی است. ویبراتور بتن دارای قدرت لرزش فراوان هستند. در یک پروژه ساختمان سازی، هنگام بتن ریزی کاربر نیاز به بتنی مقاوم و قدرتمند خواهد داشت. برای وجود بتنی مقاوم، ویبراتور بتن به نیازتان پاسخ خواهد داد. این دستگاه هوای اضافی در بتن را از بین برده و با کنار هم قرار دادن این مخلوط، چگالی و مقاومت بتن را افزایش می بخشد. چنانچه بتن ویبره نشده باشد، هوای اضافی تخلیه نخواهد شد و بتن دارای ضعف ساختاری می شود.
حالا که حرف ساختمان سازی شد، بخوانید در مورد ابزار ساختمانی و هر آنچه برای ساخت و ساز نیاز است
نحوه کار و عملکرد ویبراتورها به چه صورت است؟
لرزش و فرکانس های ویبراتور بتن توسط شیلنگ آن صورت می گیرد. با قرار دادن شیلنگ ویبراتور در بتن هوای موجود در آن آزاد می شود. قسمت اصلی شیلنگ این ویبراتور ها که وظیفه تبدیل نیروی دریافتی به لرزش مد نظر را دارد، پوکر نامیده می شود. پوکر در سر شیلنگ ویبراتور قرار داشته و با بتن در تماس قرار می گیرد.
انواع ویبراتور بتن:
- ویبراتور برقی جزو پرطرفدار ترین ویبراتور های بتن شناخته می شود. به دلیل دسترسی راحت به برق و قیمت کمتر، این نوع ویبراتور محبوب تر از دیگر ویبراتورها است.
- ویبراتور بنزینی با سوخت بنزین کار می کند واز ایمنی بیشتری برخوردار است. توجه داشته باشید این نوع ویبراتور دارای قدرت بسیار خوبی بوده و به همین دلیل قیمت بیشتری هم دارد.
- ویبراتور دیزلی از سوخت گازوئیل تغذیه می کند و در پروژه های بزرگ کاربرد دارد. این ویبراتور دارای وزن و صدای زیاد بوده و برای پروژه های کوچک یا معمولی توصیه نمی شود.
- ویبراتور دریلی توسط نیروی برق شروع به کار می کند و مناسب برای پروژه های کوچک است. این ویبراتور دارای وزن و قیمت کمتری نسبت به دیگر ویبراتور ها است.
راهنمای خرید ویبراتور
در مرحله اول به محل اجرای پروژه و نوع استفاده از ویبراتور توجه داشته باشید. به طور مثال همانطور که پیش از این گفته شد، برای پروژه های بزرگ ویبراتور گازوئیلی و برای پروژه های کوچک ویبراتور دریلی پیشنهاد می شود. همچنین در نظر داشته باشید اگر ویبراتور برقی را انتخاب می کنید، دسترسی به برق در محل پروژه وجود داشته باشد. در نظر داشته باشید یکی از اجزای مهم ویبراتور ها شیلنگ آن است. پس برای انتخاب ویبراتور مناسب به نوع شیلنگ توجه کافی را داشته باشید. قطر، سایز و انعطاف پذیری شیلنگ باید با نیاز شما همخوانی داشته باشد. ناگفته نماند ویبراتور های بنزینی و گازوئیلی نیاز به مراقبت بیشتری دارد و به دلیل ساختار پیچیده ای که دارد تعمیراتش هم مشکل تر می شود.
چند نکته مهم برای محافظت از ویبراتور بتن
- پس از اتمام کار شیلنگ و پوکر را خوب شستشو داده به طوری که ذره ای بتن نماند.
- از ضربه به پوکر هنگام کار، یا پیچ و تاب دادن شیلنگ خودداری کنید.
- قبل از هربار استفاده از ویبراتور های بنزینی و دیزلی، روغن موتور را چک کنید و در صورت نیاز تعویض کنید.
- هر 200 ساعت کاری شمع ها تعویض گردد و هر 500 ساعت کاربراتور سرویس شود.
- توجه کافی داشته باشید موتور ویبراتور با آب یا بتن تماس نداشته باشد.
در این مطلب، پاسخی کلی برای سوالات شما کاربران قرار دادیم تا آشنایی لازم با ویبراتور بتن را بدست آورید. همچنین فروشگاه آنلاین ابزار و تجهیزات پی بام، با وجود پشتیبانی 24 ساعته آماده برای کمک به شما عزیزان است.