چالش های کار با پیستوله
پیستوله رنگ وسیله ای است که برای رنگ کاری، به مقدار مورد نیاز با فشار ثابت به سطح مد نظر اسپری می شود. پیستوله ابزاری کاربردی برای انواع مصارف رنگ پاشی است. استفاده از این ابزار موجب میشود سطح رنگ کاری شده دارای رنگی یکنواخت و تمیز شود. اما گاهی کاربران برای استفاده از انواع پیستوله دچار سردرگمی و مشکلاتی می شوند. به طور مثال، معمولا کاربران از موارد ایمنی لازمه برای کار با پیستوله با خبر نیستند. همچنین گاهی، موارد مقدماتی استفاده از پیستوله و طرز کار با این ابزار برای کاربران مشکل ایجاد می کند. در ادامه این مطلب شما را با چگونگی استفاده از پیستوله به طور کامل آشنا خواهیم ساخت.
قبل از شروع کار لازم است بدانید!
چالش های کار با پیستوله، تنها در رابطه با استفاده از خود ابزار خلاصه نمی شود. گاهی کاربران قبل از شروع به کار با سوال های متعددی رو به رو می شوند. میتوان گفت کار با ابزار پیستوله پیش نیاز خاص خود را دارد. در ادامه به پاسخ پرسش های اولیه خواهیم پرداخت.
برای رنگ کاری پیستوله را انتخاب کنیم یا قلم و غلتک؟
استفاده از ابزاری چون قلمو و غلتک، برای افراد مبتدی نیاز به تمرین دارد. افرادی که تجربه کافی برای کار با این ابزار را نداشته باشند، معمولا در انتهای کار از نتیجه ناراضی خواهند بود. اما کار با پیستوله تنها با توجه به چند نکته، قابل انجام و گاها آسان تر از کار با ابزار دیگر به ثمر خواهد رسید. همچنین کار با این ابزار، به سرعت کار کمک شایانی خواهد کرد.
نکات ایمنی برای کار با پیستوله چیست؟
پیستوله از سری ابزار پر خطر برای کاربران به شمار می رود. قبل از اقدام به کار با این ابزار، باید نکات ایمنی لازمه را رعایت کرده تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.
عینک ایمنی: چشم ها همیشه جزو حساس ترین اعضای بدن شناخته می شوند. استفاده از ابزاری چون پیستوله توانایی آسیب رساندن به این عضو را دارد. چنانچه پاشش رنگ به سمت چشم باشد، ممکن است خطری جبران ناپذیر به همراه داشته باشد. از این رو استفاده از عینک ایمنی از آغاز تا پایان کار الزامی و مهم است.
دستکش و ماسک: رنگ ها از سری مواد سمی برای بدن به شمار می روند. این مواد سمی علاوه بر آسیب به تنفس و آزردن ریه ها، میتوانند ایجاد بیماری های پوستی را به همراه داشته باشند. استفاده از ماسک های با کیفیت و دستکش های مخصوص، تا حد زیادی از بروز این مشکلات جلوگیری میکنند.
محافظ سر پیستوله: همانطور که پیش از این گفته شد، رنگ ها میتوانند برای کاربران، ایجاد بیماری پوستی کنند. وجود محافظ سر پیستوله از برخورد رنگ با پوست یا چشم ها و دهان جلوگیری قابل توجهی می کند.
آماده سازی سطوح برای رنگ کاری باید به چه شکل باشد؟
برای آماده سازی سطوح مورد نظر، در مرحله اول هر آنچه نیاز به رنگ کاری ندارد تا حد امکان از محل رنگ کاری دور کنید. اگر دور کردن وسایل دیگر ممکن نبود، با پارچه های بلا استفاده یا پلاستیک روی آن هارا به طور کامل بپوشانید. سپس سطح مورد نظر را کاملا تمیز کنید تا هیچگونه گرد و خاک یا لک اضافی روی سطح باقی نماند. پس از گذراندن مراحل اولیه، برای شروع رنگ کاری از یک لایه آستر یا پرایمر شروع کنید. وجود لایه آسترموجب می شود رنگ به خوبی روی دیوار بنشیند. سپس برای آخرین مرحله آماده سازی، برامدگی ها یا ناصافی های موجود را با سمباده و کاردک از بین ببرید.
رنگ و غلظت مناسب رنگ برای پیستوله چیست؟
رنگ های مناسب برای این ابزار، رنگ هایی از قبیل: روغنی، آکریلیک، پلاستیکی و لاتکس هستند. البته توجه داشته باشید مناسب ترین رنگ برای استفاده این ابزار، رنگ روغنی است. غلظت رنگ باید به گونه ای باشد که از پیستوله عبور کند. غلظت بیش از حد یا رقیق بودن زیادی رنگ، موجب خراب شدن کار می شود. اضافه کردن کمی تینر، باعث غلظت و چسبندگی کافی رنگ می شود. البته توجه داشته باشید برای دقت بیشتر کار، میتوانید از راهنمای موجود روی قوطی های رنگ استفاده کنید.
شناخت اجزای اصلی پیستوله
اما پس از دانستن اطلاعات کافی از چالش های پیش رو، نوبت به شناخت اجزای اصلی پیستوله خواهد رسید. معمولا پیستوله های موجود در بازار ایران سه تنظیم هستند. برای شروع کار، شناخت این سه تنظیم از مراحل مهم و مورد توجه است. زیرا شناخت کافی آن ها موجب کنترل بهتر کار و بالا بردن کیفیت می شود.
پیچ تنظیم مقدار خروجی رنگ: همانطور که از اسم این پیچ پیداست، کاربر با توجه به مقدار رنگ و غلظت آن تصمیم به مقدار خروجی رنگ می گیرد. با شل یا سفت کردن پیچ مقدار این خروجی تنظیم می شود.
پیچ تنظیم میزان فشار باد: از این پیچ برای کم و زیاد کردن فشار هوای کمپرسور، هنگام خروج هوا از پیستوله استفاده می شود.
پیچ تنظیم گستره پاشش: این پیچ به شما این دسترسی را می دهد که گسترگی پاشش را به دلخواه خود تنظیم کنید. شما می توانید روند پاشش را از حالت مستقیم و تیز به حالت پخش و گرد تنظیم کنید.
پیستوله و کمپرسور هوا را برای کار آماده کنید!
دقت داشته باشید مطالبی که در ادامه قرار داده ایم، برای استفاده از پیستوله های بادی است. قبل از شروع کار توجه داشته باشید، پیستوله باید تمیز باشد و تمام بخش های آن عملکرد صحیح خود را داشته باشند. چنانچه مسیر ورودی لوله بسته باشد، با استفاده از ریختن کمی تینر میتوانید مسیر لوله را باز کنید. همچنین هوای فشرده موجود در کمپرسور باید تمیز و عاری از هر گونه گرد و خاک باشد. قبل از شروع کار توجه داشته باشید کمپرسور از هوا پر باشد. معمولا میزان فشار پاشش باید بین 12 تا 25 تنظیم شود. سپس سوپاپ هوا را متصل کنید و از اتصال محکم آن اطمینان حاصل کنید.
شروع رنگ آمیزی
ابتدا رنگ مورد نظر را به مقدار غلظتی که میخواهید، با تینر مخلوط کنید. سپس مخزن پیستوله را از نصف بیشتر، با مخلوط رنگ و تینر پر کنید. مخزن را سفت و محکم به پیستوله وصل کنید. ترجیحا قبل از شروع رنگ کاری به طور تمرینی از پیستوله استفاده کنید. پیستوله را از سطح مورد نظر با استفاده حداقل یک وجب فاصله نگه دارید. حتما سعی کنید رنگ آمیزی را به صورت موازی و تمیز انجام دهید. دقت کافی برای رنگ کردن تمام سطح را فراموش نکنید. بعد از رنگ آمیزی کامل اجازه بدهید رنگ به طور کامل خشک شود و سپس برای لایه دوم و سوم رنگ آمیزی اقدام کنید.
شما کاربران عزیز می توانید با مراجعه به فروشگاه آنلاین ابزار و تجهیزات پی بام، با انواع پیستوله های موجود آشنا شوید. همچنین این مجموعه با وجود کارشناسان با تجربه و پاسخگویی 24 ساعته، برای کمک به شما همراهان حاضر است.
همچنین میتوانید در مورد انتخاب بهترین فرز مطالعه کنید در پی بام مگ